Logo
Meditatie 

Meditatie

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van mediatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij Dominicus energetische therapie geef ik trainingen op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is door mij bedacht en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht. 

Meditatiecursus en lesavonden

Wil je leren mediteren en ben je benieuwd wat de meditatieavonden en de theorie over het chakrasysteem voor je kunnen betekenen? In mei en september starten jaarlijks de nieuwe cursussen en lesavonden. 

Introductiecursus Chakra-meditatie

Het belangrijkste onderdeel van de cursus chakrameditatie is dat je leert hoe je mediteert en hoe je dit thuis kunt inpassen in je dagelijkse leven. Ik ga er in de introductiecursus vanuit dat je nog geen ervaring hebt met meditatie. Ik bouw de cursus rustig op en ik introduceer de theorie over de chakra's en de meditaties stap voor stap. 

Je gaat met kleine stapjes ontdekken hoe gedachten en emoties invloed uit kunnen oefenen op je leven, je ontwikkelt inzicht in het verschil tussen emoties, voelen en gevoelens, krijgt oefeningen aangereikt om je daar meer bewust van te worden en om te leren die met elkaar samen te laten werken. 

De mooie mix tussen enerzijds het opdoen van nieuwe kennis over het chakrasysteem, inzichten en anderzijds het opdoen van nieuwe ervaringen zorgt ervoor dat de cursus als zeer leerzaam en inspirerend ervaren kan worden. 

De introductiecursus bestaat uit 7 meditatielessen van 120 minuten.
Kosten: introductiecursus chakra-meditatie 175 euro,- (inclusief thee en lesmateriaal)
Tijd: Altijd op woensdagavond. 19.00 uur - 21.00 uur. 
Start cursus: September 2020
Aanmelden: via het aanmeldformulier website. 

Gevorderden lessen Chakra-meditatie

De Dominicus meditatielessen zijn variërend en bevatten technieken gericht op algeheel welzijn, therapeutische meditatie, het rustig maken van de geest, het reduceren van mentale en fysieke spanningen, het verlichten van specifieke klachten en het verminderen van stress. Bovenal zijn de meditatielessen gericht op het verkrijgen van inzicht in je (niet)zelf.

De technieken die worden toegepast zijn onder andere:
- Vipassana (ook wel inzicht-meditatie)
- actieve meditaties
- stilte-meditaties / werkvormen uit Inzicht meditatie
- concentratie meditaties
- aandachtsgerichte oefeningen (mindfulness)
- Ademhalingsoefeningen
- hartcoherentie-oefeningen/training
- hartmeditaties
- lichaamswerk
- diverse ontspanningstechnieken
- focussen

De gevorderden mediatielessen bestaan per module uit 7 meditatielessen van 120 minuten.
Kosten: gevorderden chakra-meditatie module 150 euro,-
Tijd: Altijd op woensdagavond. 19.00 uur - 21.00 uur.
Start module gevorderden chakra meditatie: mei en september 2020
Aanmelden: via het aanmeldformulier website.
Ervaring: introductiecursus chakrameditatie / meditatie ervaring