Logo
Succesverhalen 
Succesverhalen 

Chronische sereuze oorontsteking met onomkeerbare schade

Onze zoon heeft jaren sereuze otitis gehad ( vanaf 1 tot 4 jaar , een pijnloze oorontsteking) . Doordat het pijnloos was en hij nog niet kon praten hebben we het laat ontdekt. Hierdoor had hij een blijvend geretracteerd ( teruggetrokken ) trommelvlies dat strak over de gehoorsbeentjes lag. De KNO-arts legde het uit als een atrofie van het trommelvlies aan de linkerkant( soort inkrimping van het trommelvlies) dat vrijwel altijd onomkeerbaar is en het risico heeft dat het met de jaren zich kan ontwikkelen tot ernstig littekenweefsel dat het gehoor compleet kan beschadigen. Dit nieuws kwam toen hij 7 jaar oud was.
Een hele mond vol.

Hij is nu 9 jaar en ik had de hoop dat Ad hem verder kon helpen. En Ad dacht dat ook.
Na 2 behandelingen bij Ad , waarbij heel erg veel energie loskwam, hadden we een jaarlijkse controle bij de KNO-arts. Deze was heel blij verrast om ons te melden dat het trommelvlies zich grotendeels had hersteld en nog maar een klein gedeelte van 1 gehoorbeentje aanraakt! En dat na 2 behandelingen. Ad heeft voorgesteld om nog 2-3 behandelingen te doen om het helemaal te herstellen. Geweldig!
Onze zoon zelf was eigenlijk niet verbaasd over het nieuws van de KNO-arts. Hij zei: ‘ ik wist toch al dat het beter was. En dat had Ad toch ook al gezegd!’ . Ad heeft meerdere grote gaven en talenten en een heel fijn karakter. Iedereen zal zich op zijn gemak voelen bij hem, want hij voelt iedereen binnen korte tijd aan

Julian en Ingrid, Ceret